EXIT Toys bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre brukeropplevelsen din på nettstedet.
Ved å fortsette å bruke nettstedet vårt, godkjenner du bruken av informasjonskapsler. Du finner mer informasjon i vår Informasjonskapsler (cookies).

Lukk
(5.00/5.00)
Service 0800 - 52721
Konto
0
Handlekurv
En EXiT Toys varmepumpe for svømmebasseng: alt du trenger å vite
06 juli 2021

En EXIT Toys varmepumpe for svømmebasseng: alt du trenger å vite

EXIT Toys har mange forskjellige varmepumper for svømmebasseng, og et antall EXIT svømmebasseng blir til og med levert med en varmepumpe som standard. Med en varmepumpe kan du (surprise!) varme opp vannet i svømmebassenget ditt. På den måten har du glede av svømmebassenget fra EXIT også på kalde dager.

Hvordan fungerer en bassengvarmepumpe?

En bassengvarmepumpe omdanner uteluft til varme. Varmepumpen går på elektrisitet og har en vifte som blåser uteluften langs en varmeveksler. Uteluften går gjennom pumpen, og et kjølemiddel sørger for at varmen fra luften blir omgjort til gass. Sammenlign det med en omvendt airconditioner eller et kjøleskap! Den varme gassen blir pumpet inn i en kompressor og omgjort til en enda varmere gass. På samme tid strømmer svømmebassengvann gjennom varmepumpen. Takket være den varme gassen blir vannet i svømmebassenget herlig varmt!


En EXiT Toys varmepumpe for svømmebasseng: alt du trenger å vite

Når bør jeg bruke en bassengvarmepumpe?

Er det litt for kjølig ute for en dukkert i EXIT svømmebassenget ditt? Da bruker du en varmepumpe! Pumpen fungerer ved utendørstemperaturer fra 8 grader. Med en varmepumpe fra EXIT Toys kan du varme opp badevannet til ikke mindre enn 40 grader! Det skulle holde til å gjøre oss gode og varme ;).

Hvordan bruker jeg en bassengvarmepumpe?

Du kan enkelt koble en varmepumpe fra EXIT Toys til bassenget ditt og filterpumpen. Varmepumpen har to slanger: den ene kobles til bassenget, den andre til filterpumpen. På denne måten strømmer vannet først fra bassenget til filterpumpen, deretter gjennom varmepumpen og til slutt strømmer det tilbake til bassenget. Du kan stille inn ønsket vanntemperatur på det digitale displayet på varmepumpen. Deretter gjør varmepumpen jobben sin! Så snart vanntemperaturen er nådd, vil pumpen slå seg av. Synker temperaturen under den innstilte temperaturen? Da begynner pumpen automatisk å gå igjen. Pumpen bruker bare energi når det er nødvendig!


En EXiT Toys varmepumpe for svømmebasseng: alt du trenger å vite

Hvor raskt varmer varmepumpen opp badevannet mitt?

Hvor raskt badevannet varmes opp, avhenger av mange faktorer som for eksempel mengden vann, mengden sol og vind, om svømmebassenget ligger i et skogsområde og om det etter bruk blir beskyttet av et bassengduk eller EXIT bassengoverbygg . Vi anbefaler sterkt det siste alternativet fordi du på denne måten hindrer varmen i (unødvendig) å gå tapt, og dette sparer tid under oppvarmingen igjen! Det holder også vannet renere, og du trenger ikke bruke så mye kjemikalier som for eksempel klor.

 

I tillegg har temperaturen i omgivelsene stor påvirkning på vanntemperaturen og (ytterligere) oppvarming av bassenget, både om natten og dagen. Med nattetemperaturer under 8 grader vil pumpen slå seg av, noe som betyr mer arbeid neste morgen! Dessuten: jo varmere utendørstemperatur, desto raskere varmes vannet opp. Dette fordi pumpen i dette tilfellet kan få mer varme fra luften ute.

Hvilken varmepumpe trenger jeg?

EXIT Toys har varmepumper for svømmebasseng av ulik størrelse. Antallet liter vann i bassenget avgjør hvilken pumpe du trenger. Vi har en varmepumpe for svømmebasseng med opptil 10 000 liter vann, en varmepumpe for svømmebasseng med opptil 16 000 liter vann og en varmepumpe for svømmebasseng med et maksimum på 22 000 liter vann. Du kan finne vannkapasiteten til ditt EXIT svømmebasseng på innpakningen og under produktet på nettsiden vår. EXIT Toys varmepumper egner seg for filterpumper med kapasitet fra 530 gal/t.


En EXiT Toys varmepumpe for svømmebasseng: alt du trenger å vite


Ønsker du ikke lenger å ta en kald dukkert? Da bestiller du din varmepumpe. Er du ennå ikke eier av et svømmebasseng? Da kan du sjekke ut EXIT svømmebassengene med en varmepumpe inkludert. På denne måten er du klar for en ekstra lang badesesong!

Vil du ha mer informasjon? Ring, send e-post eller chat med oss!

Har du flere spørsmål om varmepumpene fra EXIT Toys'? Da sjekker du vår FAQ med blant annet informasjon om varmepumpenes energiforbruk og hva du må gjøre om varmepumpen fryser. Finner du ikke svar på spørsmålet ditt i FAQ? La oss få vite det! Kontakt oss via chat, ring oss på 0800 - 52721 eller send e-post til info@exittoys.com. Vi kommer tilbake til deg innen 24 timer.

En EXiT Toys varmepumpe for svømmebasseng: alt du trenger å vite
Skrevet av: Nadesjda