EXIT Toys bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre brukeropplevelsen din på nettstedet.
Ved å fortsette å bruke nettstedet vårt, godkjenner du bruken av informasjonskapsler. Du finner mer informasjon i vår Informasjonskapsler (cookies).

Lukk
Kundeanmeldelse
(3.40/5.00)
Service 0800 - 52721
Konto
0
Handlekurv
Hvorfor leke ute?
02 november 2018

Hvorfor leke ute?

EXIT Toys stimulerer barn til å leke ute. Hopp på trampolinen, sus ned på sklien, kjør av gårde på gokarten og grav en hule i sandkassen: barn har gjerne massevis av moro når de leker i hagen. Men i tillegg er det å leke ute virkelig sunt! EXIT lager en liste over alle fordelene ved å leke ute.

Oppdag verden rundt deg

Det er så mye mer å oppdage ute enn når du sitter inne og gamer eller ser på TV. Vekslende vær og årstidenes skiftninger gir barna muligheten til å gjenoppdage omgivelsene sine hver eneste dag.

 

Se insektene fly, kjenn duften fra blomstene og føl den deilige, forfriskende vinden i ansiktet. Utendørs er alle sansene helt påslått. Og visste du at barna utvikler synet bedre når de leker utendørs? De lærer fra barnsben av å observere ting på avstand, og i tillegg venner øynene seg til naturlig lys.

Utendørs lek er ensbetydende med personlig utvikling

Barn bygger muskler uten at de selv er bevisst det. Å klatre opp og ned fra et lekehus eller å øve seg på slam dunk med et basketballsystem, gjør at de mestrer finmotoriske bevegelser, og for å få bedre balanse er trampolinehopping selvfølgelig den perfekte aktiviteten. Hvor hardt bør du kaste ballen, eller når må du bremse med trikeren for å unngå kollisjon? En morsom måte å lære å bedømme avstand på mens du leker ute.

 

Barn som leker ute er også veldig kreative; de finner opp nye spill, leker og regler og kommer opp med fantastiske historier. La fantasien løpe løpsk!

Leke sammen og dele sammen

Utendørsleker fra EXIT er morsomst å bruke sammen, noe som gjør dem egnet til å utvikle barnas sosiale ferdigheter. Under en fotballkamp må de spille på lag, men også konkurrere mot hverandre. Det er viktig at de lærer hvordan en diskusjon kan løses og å være tålmodige: for eksempel hvem skal få lov til å være førstemann på trampolinen?

Hvorfor leke ute?

I god form

Når barn er ute, tar kroppen opp D-vitamin. D-vitamin gir dem sterkere benbygning og muskler og styrker immunforsvaret, slik at de ikke blir så lett syke. Så det er virkelig sunt å leke ute! Men blir barna møkkete av å leke ute? Alt som skal til er en omgang i dusjen eller badekaret.

 

Å sjekke værforholdene er også viktig. Ha på solbeskyttelse når solen er fremme, og velg klær som passer været. På denne måten kan de leke trygt ute uten problemer.

Slapp av utendørs

Selv når det ser ut som det er massevis som skjer ute, handler det om å slappe av. Den friske luften og naturen gjør at du føler fred og ro. Ved å la barna være aktive på en god måte, vil de føle mindre stress. Og etter en dag med lek og moro ute, vil de sove som babyer!

Mer informasjon? Ring, send e-post eller chat med oss!

Har du spørsmål om våre utendørs leker og lekeapparater? La oss få vite det! Kontakt oss via chat, ring oss på 0800 - 52721 eller send en e-post til info@exittoys.com. Å leke ute er en sann fryd med EXIT Toys!

Hvorfor leke ute?
Skrevet av: Geke