EXIT Toys bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre brukeropplevelsen din på nettstedet.
Ved å fortsette å bruke nettstedet vårt, godkjenner du bruken av informasjonskapsler. Du finner mer informasjon i vår Informasjonskapsler (cookies).

Lukk
Kundeanmeldelse
(3.40/5.00)
Service 0800 - 52721
Konto
0
Handlekurv
Kvalitetsmerker og -normer
26 februar 2018

Kvalitetsmerker og -normer

Det er flott å ha utendørs leker i hagen, som for eksempel trampoliner, lekehus av tre, husker eller et vannlekesett. Samtidig er det også viktig at lekene som blir benyttet av barn, er trygge. Da kan de ha bekymringsløs moro selv i sine villeste eventyr. Det er grunnen til at EXIT toys er blitt sikkerhetstestet og har alle nødvendige kvalitetsmerker.

 

De viktigste kvalitetsmerkene for produktene våre er: EN-71, GS og CE-merking. Mange av våre treprodukter bærer også FSC-merket. Men hva er egentlig et kvalitetsmerke? EXIT Toys forklarer:

Testinspeksjoner som TÜV og Intertek

Ifølge loven er alle selger leker, forpliktet til å få lekene og lekeapparatene testet av en autoritet som er kvalifisert til å utføre nødvendige inspeksjoner, utstede sertifikater som viser at produktene følger gjeldende sikkerhetsstandarder og utgi sikkerhetsrapporter. TÜV og Intertek er slike autoriteter. Når et produkt bærer TÜV-merket, vet du at produktet er blitt grundig sikkerhetstestet av en anerkjent og legitim kontrollinstitusjon. Det betyr at produktet oppfyller de gjeldende sikkerhetskravene til TÜV eller Intertek, og at du kan stole på sikkerheten og kvaliteten til produktet.

EN (Europeiske normer)

Europeiske normer er sikkerhetskrav som produkter som leker må oppfylle. De europeiske normene til våre utendørs leker er testet av offisielle autoriteter som TÜV og Intertek. Man mottar et kvalitetsmerke når produktet oppfyller disse sikkerhetskravene. Man kan bare motta merket fra en ekstern kontrollorganisasjon.

 

Har du støtt på et produkt med et kvalitetsmerke? Da vet du med en gang at et uavhengig kontrollorgan har godkjent at produktet er i samsvar med sikkerhetsnormene og at det er trygt å leke med det. De europeiske normene er oversatt til nederlandsk, det er grunnen til at de blir kalt NEN (Nederlandske normer). Ofte vil du også finne et nummer etter normen, for eksempel EN 71. Nummeret gjør det lettere for deg å finne ut hva slags norm det er. Våre utendørs leker er ofte påført EN 71, fordi denne normen representerer sikkerheten til leker og lekeapparater.

GS (Geprüfte Sicherheit)

Geprüfte Sicherheit er et ekstra (frivillig) sertifikat, og betyr at produktet oppfyller de tyske sikkerhetsnormene. GS fokuserer på de samme normene som de europeiske normene. Det er grunnen til at produktene med et GS-sertifikat ofte også oppfyller standardene til de europeiske sikkerhetskravene. På samme måte som med de europeiske normene, blir Geprüfte Sicherheit også testet av TÜV eller Intertek.

CE

Gjennom CE-merket erklærer produsenten sitt fulle ansvar for produktet, og at det oppfyller alle vesentlige krav i relevante EU-retningslinjer. Et CE-merke er ikke en sikkerhetsnorm på samme måte som normen EN 71 for leker. CE-merkingen på våre produkter angir at de utendørs lekene oppfyller de viktige kravene i EUs retningslinjer som er relevante for oss. Alle produktene våre er utformet og produsert i samsvar med lovpålagte krav med hensyn til sikkerhet, helse og miljø i Europa. Fordi produktet er i samsvar med europeisk lovgivning, kan det også selges i Europa.

FSC

FSC-merket brukes bare på produkter laget av tre. Det har ingenting med sikkerhet å gjøre. Det er et kvalitetsmerke som viser at treverket i produktene kommer fra en skog som blir drevet i samsvar med de internasjonale FCS-standardene og fremmer bærekraftig skogbruk. En FSC-skog blir drevet med fokus på bærekraft. Ifølge FSC er en skog veldrevet når sosiale aspekter, omsorg for naturen og økonomiske interesser er i balanse. FSC-reglene for skogsdrift må følges, og de er angitt i Forest Management Certification. Alle organisasjoner som er involvert i prosessen, må ha en uavhengig FSC-sertifikasjon. Fra den sertifiserte skogen eller gjenvinningsbedriften til organisasjonen som selger under FSC-merket.

 

En organisasjon må bære FCS-merket når den bruker treverk fra en FCS-skog. EXIT toys er en slik sertifisert FSC-organisasjon, og dette er deres måte å bidra til en bærekraftig forvaltning av skogen på. Våre FSC®-sertifiserte produkter kan gjenkjennes på nettstedet av deres FSC-logo, denne logoen finner du på bildene av det aktuelle produktet. Spør om våre FSC®-sertifiserte produkter.


Mer informasjon? Ring, send e-post eller chat med oss!

Har du ytterligere spørsmål om våre kvalitetsmerker og normer? La oss få vite det, og vi vil være glade for å kunne gi deg personlige råd. Kontakt oss via chat, ring 0800 - 52721 eller send en e-post til info@exittoys.com. Vi vil kontakte deg innen 24 timer!

Kvalitetsmerker og -normer
Skrevet av: Laura