EXIT Toys bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre brukeropplevelsen din på nettstedet.
Ved å fortsette å bruke nettstedet vårt, godkjenner du bruken av informasjonskapsler. Du finner mer informasjon i vår Informasjonskapsler (cookies).

Lukk
Kundeanmeldelse
(3.40/5.00)
Service 0800 - 52721
Konto
0
Handlekurv
Testing av vannet i svømmebassenget
27 juli 2018

Testing og behandling av vannet i svømmebassenget

Det er viktig å teste kvaliteten på vannet i svømmebassenget med jevne mellomrom. En av måtene å gjøre dette på er å bruke 3-i-1-teststrimlene fra EXIT Toys. Disse teststrimlene måler alkaliteten, pH-verdien og klornivået i vannet i svømmebassenget. Men hvordan fungerer det? Og hva må du sjekke hvis kvaliteten på vannet ikke er som den skal være? EXIT forklarer:

Et friskt og klart vann i svømmebassenget

Klor er et desinfeksjonsmiddel som er nødvendig for å holde vannet fritt for bakterier, sopp og alger. PH-verdien refererer til vannets surhetsgrad. Med riktig pH-verdi er vannet best å bade i, og kloret kan gjøre jobben sin. Alkaliteten sikrer at disse to verdiene holdes i balanse og utgjør i virkeligheten grunnlaget for et godt svømmebassengvann.

 

Kvaliteten på svømmebassengvannet kan oppfattes som en dominoeffekt: uten eller med gal alkalitet, vil ikke pH-verdien være til nytte, og uten eller med gal pH-verdi , vil ikke klorverdien ha noen nytte. Hold deg alltid til denne rekkefølgen når du tester: Begynn med alkaliteten. Når den er fastsatt, test og få pH-verdien opp til riktig nivå. Og når den er fastsatt, tester og får du klorverdien der den skal være.

Mål og kontroller

På våre 3-i-1-teststrimler er det tre adskilte felt for å måle de ulike verdiene. Hold basseng-teststrimmelen fra EXIT helt under vann. Ta teststrimmelen ut etter 5 sekunder og hold strimmelen horisontalt uten å riste av vannet.

 

Du kan sammenligne fargene på teststrimmelen med fargene på pakningen. De lyse fargene som fremkommer viser for lite innhold, og de mørke fargene viser et stort innhold. Sjekk pakningen for å bestemme om verdien er som den skal være. Hvis dette ikke er tilfelle, er det på tide å foreta seg noe:

Testing av vannet i svømmebassenget

Behandle vannet i svømmebassenget

Begynn alltid med alkaliteten, så snart du ser at denne ikke er ok. Alkaliteten kan økes med pulveret TAC+ og minskes med TAC-. Er alkalitetsnivået riktig og pH-verdien (ennå) ikke ok? Da kan du påvirke pH-verdien med pH min- eller pH pluss-pulver. Disse produktene får du hos en svømmebassengspesialist.

 

Sjekk kloret til sist: er alkaliteten og pH-verdien i vannet ok, men klorverdien fremdeles for høy eller for lav? Er det fremdeles for mye klor i vannet, da trenger du egentlig ikke å gjøre noe. Masse sol eller mange svømmere vil gjøre at kloret når det nivået som kreves. Hvis det inneholder for lite klor, kan du øke klornivået ved å tilsette klortabletter i vannet.

 

Når bassenget blir brukt mye, kan verdiene variere veldig. Derfor foreslår vi at du tester vannet i svømmebassenget jevnlig med 3-i-1-teststrimlene fra EXIT. Se også på EXIT vannbehandlingssett. Ved hjelp av dette komplette settet med teststrips, pH-Min-pulver, klortabletter og en klordriver vil du alltid ha vann av toppkvalitet i svømmebassenget. Lett som bare det!

Mer informasjon? Ring, send en e-post eller chat med oss!

Har du spørsmål om teststrimlene for svømmebasseng? La oss få vite det! Kontakt oss via chat, ring oss på 0800 - 52721eller send e-post til info@exittoys.com. Vi vil kontakte deg innen 24 timer!

Testing av vannet i svømmebassenget
Skrevet av: Laura