EXIT Toys bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre brukeropplevelsen din på nettstedet.
Ved å fortsette å bruke nettstedet vårt, godkjenner du bruken av informasjonskapsler. Du finner mer informasjon i vår Informasjonskapsler (cookies).

Lukk
Kundeanmeldelse
(5.00/5.00)
Service 0800 - 52721
0
Ofte stilte spørsmål (Frequently asked questions)
Svømmebasseng
Hvor mange liter vann kan svømmebassenget inneholde?

Vi anbefaler at du fyller opp EXIT svømmebassenget til maksimum 90 %. Et svømmebasseng på 400x200 cm kan inneholde maksimum 7 020 liter og et svømmebasseng på 540x250 cm kan inneholde 12 600 liter vann.

Må jeg ha klor i svømmebassenget mitt?

For å holde vannet og selve svømmebassenget rent, anbefaler vi at du har klor i bassengvannet. Klor renser vannet og forhindrer at bakterier og alger florerer.

Du må ikke legge klortablettene direkte i bassenget, men heller bruke en flytende klordispenser. EXIT klordispenser sikrer at kloren oppløses jevnt i vannet i hele svømmebassenget. Med den justerbare knotten kan du bestemme hvor mange klortabletter som skal løses opp i en bestemt periode.

Pass på å ikke ha for mye klor i vannet. Med EXIT teststrips, kan du måle klorinnholdet og kvaliteten til vannet. Test vannet hvis verdiene er for høye eller for lave. Hvis du er i tvil, bør du kontakte en ekspert i nærheten av der du bor.

Kan jeg bruke salt i svømmebassenget i stedet for klor?

Ja, i stedet for klor kan du putte salt i badevannet. Alle EXIT svømmebasseng og trekk tåler både klor og salt. Når du kjøper et saltvannssystem, må du forsikre deg om at koblingene har en diameter på 32 mm.

Det er hull i svømmebassenget mitt. Hva kan jeg gjøre med det?

EXIT svømmebasseng har blitt testet utallige ganger og er robuste nok til å tåle en støyt. Likevel kan det oppstå et hull på grunn av en skarp gjenstand på bakken. Derfor følger det med et reparasjonssett til svømmebassenget. Dette settet inneholder gjennomsiktige lapper med lim og et stykke liner til større reparasjoner. Den beste metoden er å feste lineren når bassenget er tørt. Er svømmebassenget fylt opp når du oppdager hullet? Ikke noe problem! Du kan også bruke dette klebende settet under vann.

Hvordan kan jeg tette små hull i lineren?

1. Bruk lappene med lim og klipp dem til ønsket størrelse.
2. Rengjør og tørk området rundt hullet.
3. Tett hullet med lappen med lim. For ekstra sikkerhet, kan du lappe hullet både på innsiden og utsiden.
4. Presshardt på lappen så den festes godt.

Hvordan holder jeg svømmebassenget rent?

Rengjøring av svømmebassenget og vannet avhenger av forskjellige faktorer.

Alle EXIT svømmebasseng kommer med en filterpumpe. En filterpumpe filtrerer skitt ut av vannet slik at det holder seg rent. I tillegg bør et desinfiserende produkt som for eksempel klor tilsettes vannet. Klor renser vannet og forhindrer at bakterier og alger florerer.

For å holde svømmebassenget rent, er det også viktig at kvaliteten på vannet er god. Du må ha en riktig balanse av klorinnhold, PH-verdier og den totale alkaliteten i vannet. Med EXIT teststrips, kan du teste vannkvaliteten og ta tiltak dersom verdiene er for høye eller for lave.

For å beskytte svømmebassenget mot værinnflytelser og skitt utenfra, anbefaler vi å bruke et trekk til svømmebassenget. En bakkeduk til svømmebasseng forhindrer skade på bassenget og at undersiden blir tilsølt av jord. Sjekk vårt utvalg av trekk til svømmebasseng.

Dersom det likevel kommer skitt i bassenget, kan du fjerne det med EXIT vedlikeholdssett til basseng. Bruk hoven til å fjerne skitt fra vannet og bunnsugerhodet til en intensiv rengjøring av bunnen til svømmebassenget.

Kan EXIT svømmebasseng stå ute hele året?

Nei, svømmebassenget er beregnet på vår og sommer. Vi anbefaler at du rydder bort svømmebassenget om høsten så du kan få glede av det i mange år fremover.

Hvilke forholdsregler bør jeg ta med overbygget når det er sterke vindkast eller storm?

Du må forsikre deg om at overbygget er godt festet med de elastiske tauene (enten det er åpent eller lukket). I prinsippet tåler overbygget en del vind, med dersom det er kraftige vindkast, må overbygget beskyttes. Vi anbefaler følgende:

I stille vær (opptil vindstyrke 2) kan overbygget være åpent, lukket eller halvveis foldet ut. I en vindstyrke mellom 2 og 6, anbefaler vi at overbygget enten er helt åpent eller fullstendig lukket. I en vindstyrke over 6, råder vi deg å åpne overbygget helt og forankre det. Dersom du er i tvil, kan du folde ut overbygget så bassenget treffes av så lite vind som mulig.

Er det nok plass under EXIT overbygget til svømmebasseng?

Det er mer enn god nok plass til å bevege seg under overbygget. På grunn av formen til overbygget, er det høyeste punktet på midten. I EXIT svømmebassenget 400x200 cm, er overbygget 181 cm høyt. I svømmebasseng på 540x250 cm, er overbygget 220 cm høyt på midten. Så du kan både kaste ball og stå oppreist under det i mange tilfeller!

Hvis du vil svømme i bassenget med overbygget lukket, anbefaler vi at du fjerner sidene så du får nok frisk luft. Ellers så kan du alltids rulle opp vinduene. Du ruller dem opp og fester dem med en borrelås - raskt og enkelt!

Se på videoen av EXIT overbygg til svømmebasseng så du kan gjøre deg opp en mening om høyden på overbygget.

Kan jeg bli solbrent under EXIT overbygget til svømmebasseng?

EXIT overbygg til svømmebasseng har 60 % UV-beskyttelse, slik at du ikke blir solbrent så veldig raskt når du bader. Det gjør det sikrere å svømme under et EXIT overbygg til svømmebasseng; men du bør likevel bruke solkrem!