EXIT Toys bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre brukeropplevelsen din på nettstedet.
Ved å fortsette å bruke nettstedet vårt, godkjenner du bruken av informasjonskapsler. Du finner mer informasjon i vår Informasjonskapsler (cookies).

Lukk
(5.00/5.00)
Service 0800 - 52721
Konto
0
Handlekurv
Ofte stilte spørsmål (Frequently asked questions)
Svømmebasseng
Hvor mange liter vann rommer svømmebassenget mitt fra EXIT?

Vi anbefaler å fylle opp et EXIT basseng til maksimum 90% med vann. Under kan du se hvor mange liter vann våre basseng rommer:

244x76cm - 2780 liter 220x150x65cm - 1800 liter
300x76cm -  4383 liter 300x200x65cm - 3700 liter
360x76cm -  6125 liter 400x200x100cm - 7020 liter
360x122cm - 10126 liter 540x250x100cm - 12600 liter
427x122cm - 14758 liter 400x200x122cm - 8870 liter
450x122cm - 15233 liter 540x250x122cm - 13465 liter
488x122cm - 19330 liter  
Må jeg ha klor i svømmebassenget mitt?

For å holde vannet og selve svømmebassenget rent, anbefaler vi at du har klor i bassengvannet. Klor renser vannet og forhindrer at bakterier og alger florerer.

Du må ikke legge klortablettene direkte i bassenget, men heller bruke en flytende klordispenser. EXIT klordispenser sikrer at kloren oppløses jevnt i vannet i hele svømmebassenget. Med den justerbare knotten kan du bestemme hvor mange klortabletter som skal løses opp i en bestemt periode.

Pass på å ikke ha for mye klor i vannet. Med EXIT teststrips, kan du måle klorinnholdet og kvaliteten til vannet. Test vannet hvis verdiene er for høye eller for lave. Hvis du er i tvil, bør du kontakte en ekspert i nærheten av der du bor.

Kan jeg bruke salt i svømmebassenget i stedet for klor?

Ja, i stedet for klor kan du putte salt i badevannet. Alle EXIT svømmebasseng og trekk tåler både klor og salt. Når du kjøper et saltvannssystem, må du forsikre deg om at koblingene har en diameter på 32 mm.

Det er hull i svømmebassenget mitt. Hva kan jeg gjøre med det?

EXIT svømmebasseng har blitt testet utallige ganger og er robuste nok til å tåle en støyt. Likevel kan det oppstå et hull på grunn av en skarp gjenstand på bakken. Derfor følger det med et reparasjonssett til svømmebassenget. Dette settet inneholder gjennomsiktige lapper med lim og et stykke liner til større reparasjoner. Den beste metoden er å feste lineren når bassenget er tørt. Er svømmebassenget fylt opp når du oppdager hullet? Ikke noe problem! Du kan også bruke dette klebende settet under vann.

Hvordan kan jeg tette små hull i lineren?

1. Bruk lappene med lim og klipp dem til ønsket størrelse.
2. Rengjør og tørk området rundt hullet.
3. Tett hullet med lappen med lim. For ekstra sikkerhet, kan du lappe hullet både på innsiden og utsiden.
4. Presshardt på lappen så den festes godt.

Hvordan holder jeg svømmebassenget rent?

Rengjøring av svømmebassenget og vannet avhenger av forskjellige faktorer.

Alle EXIT svømmebasseng kommer med en filterpumpe. En filterpumpe filtrerer skitt ut av vannet slik at det holder seg rent. I tillegg bør et desinfiserende produkt som for eksempel klor tilsettes vannet. Klor renser vannet og forhindrer at bakterier og alger florerer.

For å holde svømmebassenget rent, er det også viktig at kvaliteten på vannet er god. Du må ha en riktig balanse av klorinnhold, PH-verdier og den totale alkaliteten i vannet. Med EXIT teststrips, kan du teste vannkvaliteten og ta tiltak dersom verdiene er for høye eller for lave.

For å beskytte svømmebassenget mot værinnflytelser og skitt utenfra, anbefaler vi å bruke et trekk til svømmebassenget. En bakkeduk til svømmebasseng forhindrer skade på bassenget og at undersiden blir tilsølt av jord. Sjekk vårt utvalg av trekk til svømmebasseng.

Dersom det likevel kommer skitt i bassenget, kan du fjerne det med EXIT vedlikeholdssett til basseng. Bruk hoven til å fjerne skitt fra vannet og bunnsugerhodet til en intensiv rengjøring av bunnen til svømmebassenget.

Kan EXIT svømmebasseng stå ute hele året?

Nei, svømmebassenget er beregnet på vår og sommer. Vi anbefaler at du rydder bort svømmebassenget om høsten så du kan få glede av det i mange år fremover.

Overbygget til svømmebasseng
Hvilke forholdsregler bør jeg ta med overbygget når det er sterke vindkast eller storm?

Du må forsikre deg om at overbygget er godt festet med de elastiske tauene (enten det er åpent eller lukket). I prinsippet tåler overbygget en del vind, med dersom det er kraftige vindkast, må overbygget beskyttes. Vi anbefaler følgende:

I stille vær (opptil vindstyrke 2) kan overbygget være åpent, lukket eller halvveis foldet ut. I en vindstyrke mellom 2 og 6, anbefaler vi at overbygget enten er helt åpent eller fullstendig lukket. I en vindstyrke over 6, råder vi deg å åpne overbygget helt og forankre det. Dersom du er i tvil, kan du folde ut overbygget så bassenget treffes av så lite vind som mulig.

Er det nok plass under svømmebassengoverbygget fra EXIT?

Under våre bassengbaldakiner er det massevis plass til å bevege seg rundt. Du kan kaste ball og i mange tilfeller kan du til og med stå oppreist under taket. Husk alltid å sørge for at det er nok frisk luft under baldakinen når dere svømmer. < br /> < br /> På grunn av formen er baldakinen høyest i midten. Under finner du maksimumshøyden på baldakinene for alle EXIT-basseng, når de er montert på bassenget. For å få et godt inntrykk av høydene kan du klikke på noen av målene for å se en video.

244x76cm - 180 cm 220x150x65cm - 135 cm
300x76cm -  220 cm 300x200x65cm - 149 cm
360x76cm -  250 cm 400x200x100cm - 181 cm
360x122cm - 295 cm 540x250x100cm - 220 cm
427x122cm - 320 cm 400x200x122cm - 222 cm
450x122cm - 330 cm 540x250x122cm - 240 cm
488x122cm - 350 cm  
Kan jeg svømme i bassenget mitt når EXIT-overbygget er lukket?

Sørg for at det alltid er nok frisk luft under bassengoverbygget fra EXIT når dere bader. Har du et overbygg på 400 x 200 cm eller 540 x 250 cm? Da kan du enkelt fjerne sidene i overbygget eller åpne vinduene. De runde overbyggene er det best å la stå på gløtt. Det runde overbygget er det best å la stå på gløtt, så bare lukk overbygget helt med stropper eller gummistrikker når bassenget ikke er i bruk.

 

Kan jeg bli solbrent under EXIT overbygget til svømmebasseng?

EXIT overbygg til svømmebasseng har 60 % UV-beskyttelse, slik at du ikke blir solbrent så veldig raskt når du bader. Det gjør det sikrere å svømme under et EXIT overbygg til svømmebasseng; men du bør likevel bruke solkrem!

Baldakin for svømmebasseng
Hva slags materiale er EXIT baldakiner for svømmebasseng laget av?

Bassengbaldakinene fra EXIT Toys er laget av Oxford-stoff. Dette er et sterkt, lettvektig materiale med en høykvalitets finish. Stoffet er vannavstøtende og slitesterkt.

Kan jeg rengjøre bassengbaldakinen fra EXIT?

Ja, du kan enkelt rengjøre bassengbaldakinene fra EXIT Toys. Den beste måten å gjøre dette på er med en myk klut og lunkent vann.

 

Er en EXIT bassengbaldakin fargeekte?

Stoffet i en EXIT baldakin for svømmebasseng egner seg til utendørs bruk. Det vil være minimalt med bleking i solen, men det er uunngåelig.

Tilbehør til svømmebasseng
Hvor mye energi bruker en varmepumpe fra EXIT Toys?

Med varmepumper fra EXIT Toys og en utendørs temperatur på 26 grader kan COP (effektfaktoren) være så høy som 5. Dette betyr at når 1 kWh elektrisitet går inn i pumpen, vil 5 kWh varme gå inn i bassenget. Dette betyr at varmegevinsten er 4 kWh! Hvor høy COP (effektfaktoren) er, varierer med pumpene. Jo høyere pumpens COP er, desto gunstigere er energiforbruket. Nøyaktig hvor mye energi varmepumpen din bruker, avhenger av mange faktorer, som for eksempel den omkringliggende temperaturen, mengden vann i svømmebassenget, hvor mye sol og vind det er, om bassenget er i et skogsområde og om bassenget blir dekket til etter bruk.

Hjelp, pumpen min fryser! Hva kan jeg gjøre?

På baksiden av varmepumpen fra EXIT Toys er det en varmeveksler som kjølemiddelet går gjennom. . Er dette frosset og viser pumpedisplayet "Error107"? Ingen grunn til bekymring! Dette er et tegn på at pumpen din jobber hardt. EXITs tips: vend baksiden av pumpen mot solen. På denne måten gir du pumpen en hjelpende hånd og badevannet ditt vil komme opp i temperatur på "no time"!

 

Selger dere også filterpatroner?

Nei, EXIT Toys selger filtervatt som passer til sandfilterpumper og patronfilterpumper. EXIT filtervatt sikrer krystallklart badevann, kan vaskes (på 30°C med en vaskepose) og varer opptil to år. Du kan lese mer om fordelene med filtervatt her.

Hvor mye filtervatt trenger jeg i filterpumpen?

Hele innholdet i pakken går inn i en sandfilterpumpe: omtrent 30 enheter. Når det gjelder patronfilterpumper leveres det en større mengde filtervatt enn du trenger i én omgang. Fyll patronfilterpumpen til randen og trykk lett på filtervatten. På denne måten vil 7-8 enheter med filtervatt passe i en 300gal/h pumpe, 8-16 enheter med filtervatt passe i en 530gal/h pumpe og 28-32 enheter med filtervatt passe i en 800gal/h og 1000gal/h pumpe. Spapumpen fra EXIT Toys passer til 7 enheter med filtervatt.

Hvordan fungerer skummet for filtervatten?

Når du bruker filtervatt i en patronfilterpumpe er det viktig å benytte skumbunnen som følger med. Denne stenger av bunnen i pumpen. Dette hindrer at filtervatten kommer for langt inn i pumpen og forårsaker svikt i pumpen, Plasser skumbunnen i filterpumpen før du installerer filtervatten. Du trenger ikke en skumbunn i en sandfilterpumpe, den har allerede en filterplate.

Er en EXIT bassengstøvsuger koblet til svømmebassenget mitt eller en spafilterpumpe?

Nei, en EXIT bassengstøvsuger har et eget batteri og er ikke koblet til en pumpe. Bassengstøvsugeren har et brett for grovere urenheter og et filter der urenhetene samles opp.

Hvordan rengjør jeg bassengstøvsugeren fra EXIT?

Etter bruk kan filterdelen i bassengstøvsugeren enkelt skylles under kranen.